يکشنبه، 4 خرداد 1399

مفطرات روزه | آروغ زدن: سوال یک

پرسش :

اگر یقین داشته باشد که به واسطۀ آروغ زدن چیزی از گلو بیرون می آید، آیا آروغ زدن جایز است؟(1)

پاسخ :
نباید آروغ بزند؛ ولی اگر یقین نداشته باشد، اشکال ندارد (حضرت امام و آیات عظام فاضل، بهجت، نوری و مکارم).

بنا بر احتیاط واجب، نباید آروغ بزند؛ ولی اگر یقین نداشته باشد، اشکال ندارد (آیات عظام وحید، تبریزی و خویی).

اگر به گونه ای باشد که به آن قی کردن گویند، نباید آروغ بزند (آیت الله زنجانی).

اگر به گونه ای باشد که به آن قی کردن گویند، بنا بر احتیاط واجب، نباید آروغ بزند (آیت الله سیستانی).

نباید آروغ بزند و اگر احتمال هم بدهد، بنا بر احتیاط واجب نباید آروغ بزند (آیات عظام گلپایگانی و صافی).

پی‌نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 1651؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1659.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.