يکشنبه، 4 خرداد 1399

عدم پرداخت زکات فطره واجب | سوال دو

پرسش :

اگر فطریه انسان بر شخصی واجب باشد، اما آن شخص فطریه را به خاطر فقر نپردازد، تکلیف انسان چیست؟

پاسخ :
1. فطریه ساقط می شود (حضرت امام، مقام معظم رهبری، آیات عظام فاضل، نوری).(1)

2. چنانچه شرایط وجوب زکات فطره در انسان وجود داشته باشد، بنابر احتیاط واجب فطریه بر خود انسان لازم می شود (آیات عظام گلپایگانی، صافی، وحید).(2)

3. چنانچه شرایط وجوب زکات فطره در انسان وجود داشته باشد، فطریه بر خود انسان لازم می شود (آیات عظام اراکی، خویی، تبریزی، سیستانی، مکارم).(3)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فیمن تجب عنه، مسأله 2؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، المقصد الثانی فی زکاة الابدان، القول فیمن تجب علیه، مسأله 4؛ مقام معظم رهبری استفتای خصوصی.
2- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فیمن تجب عنه، مسأله 2؛ صافی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1581؛ گلپایگانی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1582؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 2، زکاة الفطره، مسأله 1174.
3- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فیمن تجب عنه، مسأله 2؛ خویی و تبریزی و سیستانی، منهاج الصالحین، زکاة الفطره، مسأله 1174.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.