يکشنبه، 4 خرداد 1399

پرداخت اجناس دیگر به جای زکات فطره | سوال یک

پرسش :

آیا می توان جنس دیگری مانند لباس را به عنوان زکات فطره به فقیر داد؟

پاسخ :
1. جایز نیست (حضرت امام، خویی).(1)

2. بنابر احتیاط واجب، جایز نیست (فاضل، مکارم، نوری).(2)

3. در صورت عدم قدرت در پرداخت زکات فطره، مانعی ندارد (بهجت).(3)

4. خلاف احتیاط است و اگر معیّن کرده، احوط آن است که با اذن فقیر تبدیل نماید (گلپایگانی).(4)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی جنسها، مسأله 2؛امام، تحریر الوسیله، ج 2، زکات فطره، القول فی جنسها، مسأله 1.
2- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی جنسها، مسأله 2؛ فاضل، جامع المسائل، ج 3، سوال 674.
3- بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 3352.
4- گلپایگانی، استفتائات، ج 1، ص426، سوال 21.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.