يکشنبه، 4 خرداد 1399

پرداخت زکات فطره از مال غیر مخمس | سوال دو

پرسش :

آیا فردی که حساب سال ندارد؛ ولی مشکوک است که خمس به اموال او تعلّق گرفته یا نه، اوّل باید خمس را بدهد و بعد زکات فطره را پرداخت نماید؟

پاسخ :
زکات فطره از مؤونه واجبه است و پیش از تخمیس می توان آن را پرداخت کرد؛ ولی اگر بخواهد از عین مالی که از سابق خمس به آن تعلق گرفته، پرداخت کند، اوّل باید مال را تخمیس کند (بهجت).(1)

پی‌نوشت:
1- بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 3373.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.