چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام وضو | وضو بر عضو نجس

پرسش :

یکی از اعضای وضو خونی و نجس بود، تطهیر آن را فراموش کردم و وضو گرفتم، تکلیف چیست؟ آیا وضو صحیح است؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز بهجت و صافی): وضو باطل است و باید برای نماز و مانند آن، عضوی را که نجس بوده، آب بکشید.[1]

آیت الله بهجت: وضو باطل است بنا بر احوط در صورتی که با وضو گرفتن و یا غیر آن به طور اتفاقی پاک نشده باشد.[2]

آیت الله صافی: وضو باطل است و باید برای نماز و مانند آن، عضوی را که نجس بوده، آب بکشید؛ مگر آن که بدانید با وضو گرفتن، پاک شده است.[3]

پی نوشت:
[1]. امام، نورى، فاضل، مکارم و سیستانى، تعلیقات على العروه، ج 1، شرایط الوضو، الثانى؛ وحید و تبریزى، توضیح المسائل، شرایط وضو، شرط ششم؛ دفتر: خامنه اى.
[2]. توضیح المسائل مراجع، م 278.
[3]. توضیح المسائل مراجع، م 278.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.