چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام غسل | غسل و حدث

پرسش :

اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز بهجت و وحید): حدث اصغر در اثناى غسل به صحت غسل ضرر نمى رساند و لازم نیست که غسل را از نو شروع کند، ولی برای نماز و مانند آن باید وضو بگیرد.[1]

آیت الله بهجت: اگر در بین غسل، حدث اصغر از او سر زند مثلاً بول کند، اتمام غسل لازم نیست بلکه کافى است که به قصد وظیفه واقعیه (اعم از تمام یا اتمام) غسل را دوباره از سر شروع کند و بنابر احتیاط براى نماز و کارى که وضو لازم دارد وضو بگیرد.[2]

آیت الله وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.[3]

پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 386؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 185 و نورى، توضیح المسائل، م 387؛ مکارم توضیح المسائل، م 398.
[2]. توضیح المسائل، م 379.
[3]. توضیح المسائل، م 392.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.