چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام پزشکی | پزشک جنس مخالف: سوال دو

پرسش :

در جایی که پزشک زن وجود دارد با احتمال اینکه متخصص مرد بیماری را بهتر تشخیص دهد تکلیف چیست؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز سیستانی و تبریزی): تخصص بیشتر باعث نمی شود که زن به پزشک مرد مراجعه نماید مگر آنکه ضرورت و احتمال خطر در میان باشد.[1]

آیات عظام سیستانی و تبریزی: اگر تخصص پزشک مرد در آن بیماری بیشتر باشد، مراجعه به او اشکال ندارد.[2]

پی نوشت:
[1]. صافى، هدایة العباد، ج 2، النکاح، م22، نورى، استفتائات، ج 1، س933؛ امام، استفتائات، ج 3، (نظر)، س42 و 43 و84؛ بهجت، احکام و استفتائات پزشکى، ص30، س5 و 6؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س2089؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 1303؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س1572؛ دفتر: وحید.
[2]. سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، النکاح، م21 و sistani.org، پزشکى، س1؛ تبریزى، استفتائات، س1545 و صراط النجاة، ج 5، س1024 و 1023.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.