چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام پزشکی | پزشک و لمس بدن

پرسش :

بسیارى از احکام شرع در مسائل پزشکى مشروط به عدم لمس و نظر جنس مخالف شده است، آیا منظور از لمس، لمس مستقیم پوست با بدن بیمار است، یا در صورتى که دست پزشک با پوششهایى نظیر دستکش طبّى پوشیده باشد، لمس محسوب نمى شود؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: تماس با دستکش حکم لمس به صورت مستقیم را ندارد و با امکان لمس از روى لباس یا با دست کردن دستکش هنگام معالجه، ضرورتى به لمس بدن مریض غیر مماثل (غیر همجنس) وجود ندارد.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه ای، اجوبة الاستفتائات، س 1300 و استفتائات جدید، س 1292 و 972؛ نوری، استفتائات، ج 1، س943؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 1435 و دفتر همه مراجع.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.