پنجشنبه، 15 خرداد 1399

احکام پزشکی | حساسیت دارویی بیمار

پرسش :

اگر با تجویز دارو، بیمار حساسیت پیدا کرده و دچار عوارض شدید یا مرگ شود، آیا پزشک معالج مسئولیتی خواهد داشت؟

پاسخ :
آیات عظام خامنه ای، بهجت و فاضل و مکارم: کسی که آن دارو را به بیمار خورانده یا تزریق کرده ضامن است. اما اگر پیش از اقدام بر عمل جراحی یا هر عمل علاجی دیگر از بیمار یا از اولیای وی برائت از ضمان پیشاپیش بگیرد، در این صورت ضامن نیست.[1]

تبصره: اگر تجویز دارو در حد اظهار عقیده و بیان تشخیصِ پزشک باشد، به اینکه بگوید به نظر من فلان دارو مفید است و اختیار مصرف را با خود مریض، یا ولىّ او بگذارد، در این صورت پزشک مسؤول نیست.

پی نوشت:
[1]. خامنه ای، سایت، استفتائات جدید، مسائل متفرقه پزشکی؛ بهجت، استفتائات، قسمت پزشکی، س 530 و 535؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 2041؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 1393.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.