پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حداقل مدت حیض: سوال یک

پرسش :

ملاک حداقل سه روز در حیض چیست؟ آیا شب هم جزء محاسبه قرار مى گیرد؟

پاسخ :
همه مراجع: خیر، شب جزء محاسبه قرار نمى گیرد و براى تحقق حیض، دیدن خون در شب چهارم لازم نیست؛ ولى باید در شب دوم و سوم خون به هیچ وجه قطع نشود. بنابراین زن یاد شده حائض محسوب مى شود.[1]

تبصره: منظور از سه روز، سه شبانه روز نیست و اگر مراجع تقلید شب دوم و سوم را جزء محاسبه قرار مى دهند، به جهت آن است که به شرط (پى در پى بودن خون حیض) لطمه نخورد.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 443 و وحید، توضیح المسائل، م 449.
[2]. العروة الوثقى، ج 1، فصل فى الحیض، م 6؛ امام، تحریر الوسیله، ج 1، فصل فى غسل الحیض، م 10؛ بهجت، وسیله النجاة، ج 1، 248.

منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.