پنجشنبه، 15 خرداد 1399

غسل بدون وضو

پرسش :

با چه غسل هایى مى توان نماز خواند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى و فاضل: تنها با غسل جنابت مى توان نماز خواند؛ ولى با غسل هاى دیگر باید وضو هم گرفت.[1]

آیات عظام تبریزى، سیستانى، نورى و وحید: با همه غسل هاى واجب و مستحب معتبر ـ غیر از غسل استحاضه متوسطه ـ مى توان نماز خواند؛ اگر چه احتیاط  مستحب آن است که [در غیر غسل جنابت ]وضو هم بگیرد.[2]

آیت اللّه  مکارم: با همه غسل هاى واجب و مستحب معتبر مى توان نماز خواند و گرفتن وضو واجب نیست. اما احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت، وضو هم بگیرد.[3]

پی‌ نوشت:
[1]. همان، 391 و 646.
[2]. همان، م 391 و 646؛ وحید، توضیح المسائل، م 397 و نورى، توضیح المسائل، م 392 و 647.
[3]. توضیح المسائل مراجع، م 391 و 646.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.