جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | سوال چهارده

پرسش :

اگر کسی نذر کند که اگر مشکلش بر طرف شد، هر روز 3 جزء قرآن را تلاوت نماید؛ ولی اکنون با توجّه به شغلش مقدور نیست، وظیفه او چیست؟ آیا لازم است که کار خود را تعطیل نموده و به تلاوت قرآن بپردازد یا نه؟

پاسخ :
آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
اگر در حال نذر، همین شغل را داشت، باید به هر مقداری که می‌تواند تلاوت کند ولو در ساعات فراغت از کار باشد و آن ایامی که نمی‌تواند با کار کردن تلاوت نماید، مانعی ندارد. والله العالم.

آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (رحمه الله):
اگر بطور کلّی از عمل به نذر عاجز و از وی سلب قدرت شده، نذر منحل و وظیفه‌ای ندارد. ولی اگر بتواند شغل خود را تغییر یا تعطیل نماید و لطمه یا خسارت غیر قابل جبران متوجه او نمی‌شود، باید چنین کند و به نذر عمل کند و الاّ مقداری که می‌تواند، تلاوت نماید.

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (حفظه الله):
بر مقداری که توانایی دارد بخواند.

منبع: نرم افزار احکام قرآنی، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان، 1388.