جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و اطلاع دادن به خانواده گناهکار

پرسش :

اگر بدانیم کسی مرتکب منکری می شود، آیا موظفیم به خانواده اش بگوییم؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز مکارم و سیستانی): اگرخودتان بگویید در او اثر می گذارد، در اینجا نباید گناه کسی را به دیگری گفت، اما اگر این گفتن اثر و فایده ای ندارد، در این صورت اگر با گفتن به خانواده اش، جلوی منکر گرفته می شود و مفسده ای هم پیش نمی آید، می توان به خانواده اش گفت.[1]

آیت الله سیستانی: خیر ولی به خودش تذکر دهید حتی اگر شده با ترساندن باشد.[2]

آیت الله مکارم: ابتدا با لحنی خوش او را امر به معروف و نهی از منکر نموده و چناچه از این کارش دست بر نداشت او را تهدید به اطلاع دادن به مقام قضایی یا بزرگ ترهایش نمایید.[3]

پی نوشت:
[1]. بهجت، استفتائات، امر به معروف، س 474؛ خامنه‌ ای، سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ دفتر مراجع تقلید.
[2]. دفتر: سیستانی.
[3]. دفتر: مکارم.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.