جمعه، 23 خرداد 1399

احکام نماز | سوال پنجاه و یک

پرسش :

تکلیف کسى که قادر نیست ایستاده نماز بخواند چیست؟

پاسخ :
کسى که نمى تواند ایستاده نماز بخواند باید بنشیند، ولى اگر بتواند بایستد و به عصا یا دیوار و مانند آن تکیه کند، یا پاهایش را از هم دور بگذارد باید ایستاده نماز بخواند، مگر این که فوق العاده براى او زحمت داشته باشد، همچنین مادامى که مى تواند نشسته نماز بخواند هرچند به چیزى تکیه کند نباید خوابیده نماز بخواند و هرگاه نتواند باید به پهلوى راست بخوابد، به طورى که جلوى بدن او رو به قبله باشد و اگر نتواند، به پهلوى چپ و اگر آن هم ممکن نیست به پشت بخوابد به طورى که کف پاهاى او رو به قبله باشد.

در ضمن کسى که مى تواند قسمتى از نماز را ایستاده بخواند واجب است آن مقدار را بایستد و بقیه را بنشیند و اگر نتوانست بخوابد.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.