شنبه، 24 خرداد 1399

احکام پزشکی | سوال سی و چهار

پرسش :

در عالم پزشکى متداول شده که بر روى موجودات بسیار ریز ژن هاى درون سلول هاى بدن انسان و غیر انسان اقداماتى انجام مى دهندکه گفته مى شود موجب پیدایش تغییراتى در ساختمان روانى یا جسمى انسان ها و غیر انسان ها مى گردد، بفرمایید: الف) آیا نفس این عمل (دستکارى کردن ژن ها) جایز است؟ ب) در صورتى که این اقدام به منظور درمان صورت نگیرد ولیکن در جهت دستیابى به برترى هاى جسمى و یا روانى و پیشرفت علم پزشکى باشد، آیا جایز است؟ ج) اگر اقدام فوق روى نطفه یا جنین انجام شود، حکم چگونه خواهد بود؟

پاسخ :
الف) هرگاه این تغییرات مثبت باشد اشکالى ندارد.

ب) اگر مثبت باشد اشکالى ندارد.

ج) مانند مسأله سابق است.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.