شنبه، 24 خرداد 1399

احکام محرم و نامحرم | سوال هفت

پرسش :

اگر بخواهیم فرزندى را به عنوان فرزندخوانده بپذیریم، براى محرمیتش چه باید بکنیم؟

پاسخ :
الف) در صورتى که فرزندخوانده دختر باشد، اگر پدر پدرخوانده زنده باشد مى تواند عقد موقّت آن دختر را با اجازه حاکم شرع، براى خویش بخواند تا آن فرزندخوانده حکم زن پدر را پیدا کند و بر تمام پسران و نوه ها و نتیجه هاى او محرم شود. و اگر خواهر، یا مادر، یا زن برادر، یا برادرزاده ها، یا خواهرزاده هاى پدرخوانده شیر داشته باشند، و آن بچّه شیرخوار باشد و از شیر آنها (با شرایط لازم) بخورد، حکم خواهرزاده، یا خواهر یا برادرزاده یا خواهرزاده رضاعى اش را پیدا مى کند و محرم مى شود.

ب) در صورتى که فرزندخوانده پسر باشد، راه محرمیّت آن است که از شیر خواهر، یا مادر، یا زنِ برادر، یا خواهرزاده ها، یا برادرزاده هاى آن زنِ فاقد فرزند بخورد تا آن زن، خاله یا خواهر یا عمه و یا خاله رضاعى آن پسر شود و محرم گردد. و اگر دوران شیرخوارگى پسربچّه گذشته باشد راهى براى محرمیّت او نیست.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.