جمعه، 30 خرداد 1399

غلبه بر ناامیدی و بی‌حوصلگی

پرسش :

با ناامیدی و بی‌حوصلگی چه کنیم؟

پاسخ :
برای رهایی از بی‌حوصلگی و ناامیدی رعایت این نکات بسیار راهگشاست؛

الف) مدام مشکلات را پیش روی خود نیاورید و برای خودتان آیه‌ی یأس نخوانید و به خودتان ناامیدی را تلقین نکنید. به خدا و لطف بی‌پایان او امید داشته باشید و بدانید که شما هم مانند هزاران انسانی که به موفقیت رسیده‌اند، می‌توانید به قله‌های موفقیت گام بگذارید.

ب) مرتب نعمت‌های خدا، موفقیت‌های قبلی و توانایی‌های موجودتان را به یاد آورید و با این کار به خودتان نیرو بدهید.

پ) پیوسته با افراد بانشاط و پرتلاش و امیدوار هم‌نشینی کنید و ضمن استفاده از انرژی و قدرت روحی آنها، روش‌هایشان را برای رسیدن به نشاط و تلاش و امید یاد بگیرید.

ت) واقع‌بین باشید و شرایط خودتان را - از وضعیت اقتصادی و خانوادگی گرفته تا استعداد علمی و شکل و قیافه‌تان - بپذیرید. به جای غصه خوردن، درباره‌ی راه‌های پیشرفت و موفقیت بیندیشید.

ث) هرگز بیکار نمانید و وقتتان را به بطالت نگذرانید. درس بخوانید، ورزش کنید، خود را مشغول تفریح سالم کنید، کتاب بخوانید و در کارهای خانه مادرتان را یاری دهید. راه‌های سرگرم شدن خیلی زیاد است. پس هیچ‌گاه وقت خود را تلف نکنید و آن را به بطالت نگذارنید.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.