سه‌شنبه، 17 تير 1399

احکام حج و عمره | استطاعت: سوال نوزده

پرسش :

اینجانب در سال 1363 چون استطاعت ثبت نام جهت رفتن به مکه مکرمه را داشته‌ام ثبت نام نمودم چون قرعه بنامم نیافتاد توفیق این زیارت حاصل نگردید. اکنون از نظر مالی از استطاعت ساقط گردیده ام به نظر مبارک آیا این جانب بری‌الذمه از نظر حج شده ام یا خیر؟

پاسخ :
اگر در سابق ‌که قدرت مالی ‌سفر حج را داشتید راه برشما باز نبود و فعلًا فاقد قدرت مالی هستید حج بر ذمه شما مستقر نگردیده است و واجب‌الحج نیستید مگر آنکه انشاءاللَّه درآینده شرایط وجوب حج را دارا شوید.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.