چهارشنبه، 25 تير 1399

احکام حج | نماز جماعت: سوال یک

پرسش :

برگزار کردن نماز جماعت توسط شیعیان در هتلها و مسافرخانه‌ها در مکه و مدینه چه حکمى دارد؟

پاسخ :
امام خمینى (رحمه الله):
(در مکه و مدینه) نباید نماز را به جماعت بخوانند و مى‌توانند در جماعت سایر مسلمین در مساجد شرکت کنند و نماز را به جماعت بخوانند.

آیة اللّٰه گلپایگانى (رحمه الله):
اگر موجب محذورى نشود مانع ندارد. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه اراکى (رحمه الله):
اگر مفسده‌اى نداشته باشد مانعى ندارد.

آیة اللّٰه فاضل (رحمه الله):
چون بر دیگران مخفى نمى‌ماند جایز نیست.

آیة اللّٰه بهجت (رحمه الله):
مانعى ندارد مگر عوارضى باشد.

آیة اللّٰه تبریزى (رحمه الله):
فى نفسه مانعى ندارد. واللّٰه العالم

آیة اللّٰه زنجانى (حفظه الله):
اگر مفسده‌اى همچون سبک شدن شیعه در کار نباشد اشکال ندارد.

آیة اللّٰه مکارم (حفظه الله):
نماز جماعت هاى کاروانى و بزرگ اشکال دارد اما نماز چند نفرى اشکالى ندارد.

آیة اللّٰه صافى (حفظه الله):
در صورتى که انعکاس خارجى آن در نظر اهل سنت زشت باشد ترک آن بهتر است. واللّٰه العالم

آیة اللّٰه نورى (حفظه الله):
در صورتى که مفسده‌اى بر آن مترتّب نشود اشکال ندارد.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵