چهارشنبه، 25 تير 1399

راهکار نشکستن توبه و ترک گناه

پرسش :

من بارها توبه کرده‌ام و هر بار توبه‌ام را شکسته‌ام. چه کار کنم که دیگر توبه‌ام را نشکنم و به سراغ گناه نروم؟

پاسخ :
برای آنکه دوباره سراغ گناه نرویم، به این نکات باید توجه کنیم:

الف) هیچ گاه خود را ایمن از گناه ندانیم و خیال نکنیم که گناه به سراغ ما نمی‌آید. پس از توبه؛ بیش از پیش باید مراقب حالات روحی، افکار و اعمال خود باشیم.

ب) از گذشته عبرت بگیریم و نقاط ضعفمان را به درستی بشناسیم. اگر به خاطر هم‌نشینی با دوست بد یا شرکت در جلسات گناه یا خواندن رمانی که ما را به انحراف می‌کشاند به گناه می‌افتیم، آنها را ترک کنیم. مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود.

پ) دلیل همه‌ی لغزش‌ها و گناه‌ها، غفلت از یاد خدا و فراموش کردن آخرت است. هم‌نشینی با خوبان، شرکت در جلسات دینی و مذهبی و حضور در نمازهای جماعت یاد خدا و آخرت را در دل ما زنده نگه می‌دارد و از لغزش مجدد ما جلوگیری می‌کند.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.