شنبه، 25 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

تکان خوردن شکستگی استخوان ساق در گچ

پرسش :

وقتی که دو ساله بودم بعد از تبی که داشتم و آمپولی که خوردم پای چپ من فلج شده و الان هم که ۳۲ ساله هستم رشد پای چپم از لحاظ قطر پا نصف پای چپ هست و از نظر طولی هم ۵ سانتی متر کوتاهتر است. مدتی قبل حین عبور از خیابان خوردم زمین و دچار شکستگی ساق پا از هر دو استخوان کوچک و بزرگ شدم بطوریکه استخوان بزرگ الان حدود ۵۰ روزه که گچ گیری شده و دکتر هم گفته که بعد از ۱ ماه دیگه از این تاریخ گچش رو باز می کنه. دکتر به من گفت که می تونی با عصا راه بری و حرکت کنی ولی پاتو زمین نزار. وقتی با عصا حرکت میکنم یا نشسته پامو با دستم جا به جا می کنم حس میکنم که محل شکستگی تکون میخوره. آیا این تکان خوردن ها تاثیری در روند بهبودی و جوش خوردن داره؟


پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
پولیومیلیت یا فلج اطفال میتواند موجب کم شدن قطر استخوان، پوکی نسبی استخوان، ضعیف شدن عضلات اندام و کاهش دامنه حرکتی مفاصل شود و همه این عوارض میتوانند احتمال بروز شکستگی را بیشتر کنند.

وقتی که یک شکستگی ساق بدون عمل جراحی و با استفاده از گچ گیری درمان میشود بدین معنا است که جابجایی قطعات شکسته شده بسیار کم بوده و شکستگی پایدار است. در این وضعیت شکستگی باید بعد از ۵۰ روز به اندازه کافی و در حدی جوش خورده باشد که نه تنها در درون گچ تکان نخورد بلکه بیمار بتواند پای شکسته را بطور نسبی و البته با کمک عصا بر روی زمین فشار دهد.

البته احساس حرکت کردن استخوان ها ممکن است کاذب باشد ولی در هر صورت اگر چنین احساسی وجود دارد بیمار باید به پزشک خود مراجعه کند. پزشک بعد از تهیه رادیوگرافی از ساق وضعیت جوش خوردگی استخوان های شکسته را بررسی کرده و در صورت بروز هر مشکلی آن را به اطلاع بیمار میرساند.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط