شنبه، 25 مرداد 1399

مدت درمان شکستگی ساق پا

پرسش :

مدت درمان شکستگی ساق پا بدون پیچ و پلاک و پلاتین با فایبر گلاس حداقل و حداکثر چند مدته؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
مدت زمان جوش خوردن شکستگی ساق بسته به عوامل زیر متغیر است:

- محل شکستگی ساق
- تعداد قطعات شکسته شده، شکل قطعات شکستگی و میزان جابجایی آنها
​​​​​​​- باز یا بسته بودن شکستگی
​​​​​​​- نوع درمان
​​​​​​​- سن بیمار
​​​​​​​- بیماری های زمینه ای فرد
​​​​​​​- داروهای مصرفی و استفاده از سیگار

با این حال در یک فرد سالم که بدنبال ضربه دچار یک شکستگی دو تکه ای بسته در وسط استخوان درشت نی شده است شکستگی معمولا در عرض سه ماه جوش میخورد. این زمانی است که استخوان قدرت کافی را پیدا کرده تا فرد بتواند بدون کمک گرفتن از عصا بر روی آن راه برود.

شکستگی هایی که در ناحیه متافیز استخوان درشت نی هستند زودتر از شکستگی های وسط آن جوش میخورند و وقتی تعداد قطعات شکستگی کم و میزان جابجایی قطعات شکسته شده اندک است شکستگی بهتر جوش میخورد. شکستگی های بسته زودتر از شکستگی های باز جوش خورده و در افراد جوان سرعت جوش خوردن بیشتر از افراد مسن است.
​​​​​​​
استفاده از سیگار و وجود بیماری های مزمنی مانند نارسایی قلبی، کلیوی و یا کبدی موجب تاخیر در جوش خوردن شکستگی ساق میشوند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد