شنبه، 25 مرداد 1399

اجازه و وصیت به اهدای عضو در زمان حیات و پس از مرگ

پرسش :

آیا برای شخص جایز است که اجازه دهد در حال حیات یا پس از مرگ، بعضی اعضای او که حفظ نفس بیمار بر آن متوقف نیست از قبیل انگشت، دست، قرینه چشم و... را در مقابل وجه یا مجانا به دیگری پیوند زنند؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی (حفظه الله):
جایز نیست. والله العالم.1

پاسخ آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (حفظه الله):
در حال حیات مشکل است ولی بعد از مرگ در مواردی که اثر مهمی دارد مانعی ندارد.2

منابع:
1. استفتائات پزشکی، ج 1، دارالقرآن الکریم، قم، چاپ اول، 1415 ق.
2. مجموعه استفتائات جدید، ج 1، انتشارات مدرسه الامام علی بن ابیطالب (علیه السلام)، قم، چاپ اول، 1375 ش.