سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام روزه | سوال چهل و چهار

پرسش :

پیامبر مکرّم اسلام (صلی الله علیه و آله) در مورد فضیلت افطارى دادن در ماه مبارک رمضان فرموده اند: «فاتقوا النار ولو بشق تمرة»{1} «اتقوا النار ولو بشربة من ماء»{2}؛ در ماه مبارک رمضان عدّه اى از مؤمنین براى رسیدن به این ثواب و فضیلت، روزه داران را بر سر سفره افطارى دعوت مى کنند. از طرف دیگر عدّه اى در مساجد هنگام افطار با یک لیوان شیر یا یک دانه خرما مى خواهند به این ثواب نائل شوند؛ طبق فرمایش پیامبر مکرّم اسلام (صلی الله علیه و آله) ما با خوردن این یک دانه خرما یا یک لیوان شیر افطار کرده ایم، حال اگر پس از آن در ضیافت افطارى هم شرکت کنیم به میزبان هم ثواب افطارى مى دهند یا فقط به اوّلى مى دهند ولو افطارى اوّلى یک دانه خرما باشد؟

پاسخ :
دومى هم ثواب مى برد؛ زیرا هر دو افطارى است.

پی‌نوشت‌ها:
1. بحارالانوار، ج 7، ص 183، ح 29.
2. بحارالانوار، ج 96، ص 317، ح 9.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.