سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام خانواده | اختلافات زوجین: سوال شش

پرسش :

آیا بار اثبات ترک انفاق مانند سایر دعاوى کیفرى بر شاکیه (زوجه) مى باشد، یا این که اثبات پرداخت نفقه بر عهده مشتکى عنه (زوج) است؟

پاسخ :
مسأله دو حالت دارد: حالت اوّل آن است که زوجه نزد زوج زندگى مى کند و ظاهر حال حکایت از نفقه دارد در این صورت زوجه باید عدم نفقه را ثابت کند. حالت دوم آن است که زوج مثلاً در سفر باشد یا در جاى دیگر زندگى مى کند، که او باید اثبات انفاق کند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.