سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام بیع | معاملات حرام و باطل: سوال چهار

پرسش :

آیا همان طور که گرفتن ربا از کافر جایز است، گرفتن ربا از ربا نیز جایز است؟ بدین معنا که اگر کافر قرضى به مبلغ یک میلیون تومان به مدّت یک سال بگیرد وقرار باشد در انتهاى سال با 20 درصد سود، یک میلیون و دویست هزار تومان بدهد، در صورتى که بدهى خود را نپردازد و بر اساس همان قرارداد قبلى، مهلت تمدید شود، آیا مى توان مبلغ پایه را براى سال بعد یک میلیون و دویست هزار تومان قرار داده و در انتهاى دو سال مجموعاً یک میلیون و چهارصد و چهل هزار تومان گرفت؟

پاسخ :
اشکال ندارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.