سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام حج | سوال سی و هفت

پرسش :

لطفا به دو سوال زیر پاسخ فرمایید: الف) کسى که بعد از ظهر عید قربان که جمره عقبه خلوت است، توانایى دارد رمى کند، آیا مى تواند براى رمى در صبح عید نایب بگیرد؟ در صورتى که بخواهد خودش هنگام عصر رمى کند موفق به قربانى در روز عید نمى شود، آیا براى این که بتواند روز عید قربانى کند مى تواند صبح براى رمى جمره نایب بگیرد؟ ب) همچنین کسى که چندین سال صبح روز عید براى رمى نایب گرفته با این که عصر خودش قادر به رمى بوده، اکنون تکلیفش چیست؟

پاسخ :
جواب الف: باید خودش در عصر روز عید رمى کند هر چند قربانى به عقب بیفتد.

جواب ب: باید در وقت مناسب آنها را قضا کند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.