سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | گروه هاى منحرف: سوال چهار

پرسش :

لطفآ به سؤالات زیر در مورد صوفیّه پاسخ دهید: الف) چند نفر از نزدیکان ما درویش شده و مجالس گوناگونى تشکیل داده، و دوست دارند ما هم درویش بشویم. آیا اینها نجس و فاسق هستند؟ ب) معاشرت با آنها چه حکمى دارد؟ ج) آنها به دستشان دستبند بسته، و زیاد انگشتر به انگشت مى کنند، و بعضى وقت ها به گردن و دست و انگشت طلا آویزان مى کنند، و سبیل مى گذارند و ریش خود را مى تراشند، و به محرم و نامحرم بها نمى دهند، و به خانقاه مى روند، این امور چه حکمى دارد؟ د) آیا کتابى در مذمّت یا مدح اینها نوشته شده است؟

پاسخ :
عموم فرق صوفیّه و دراویش داراى انحرافاتى هستند، آنها را با زبان خوش توأم با ادب و احترام نهى از منکر کنید و چنانچه مؤثّر نشد از آنها دورى گزینید ولى تا زمانى که منکر ضروریات نشده اند کافر محسوب نمى شوند. شرح بیشتر را درباره عقاید آنها در کتاب «جلوه حق» نوشته ایم.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.