سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام اموال گمشده | سوال دو

پرسش :

دو رأس گوساله چند سال پیش داخل گاوهاى من شد. مدّتى به همه جا سر زدم تا صاحبش پیدا شود، ولى مدت هفت سال است که صاحب آن را نیافته ام. بعد از یک ماه یکى مرد، دیگرى دوباره بچّه زایید، ولى هر دو بچّه اش مرد. در این مدّت براى گوساله موجود مخارج زیادى متحمّل شده ام. لطفاً بفرمایید: تکلیف من چیست؟

پاسخ :
چنانچه از یافتن صاحبش مأیوس شده اید آن را بفروشید و آنچه را خرج آن کرده اید بردارید و باقیمانده پول آن را صدقه دهید و مى توانید خودتان آن را خریدارى کنید. و در مورد گاو و گوساله هایى که تلف شده اند چنانچه در نگهدارى آنها قصور و کوتاهى نکرده اید ضامن نیستید.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.