سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | انرژى هسته اى

پرسش :

نظر به اهمیّت مسأله «انرژى اتمى» در ابعاد داخلى و خارجى، متأسّفانه هنوز موضع گیرى آشکار و روشنگرانه مراجع عظام در قبال این مسأله براى ملّت شریف و مسلمان ایران چندان مشخّص نیست در حالى که قاطبه مردم عطش خاصّى نسبت به شنیدن نظریّات مراجع عظام در این باره دارند. نظر حضرتعالى در مورد حدود و ثغور شرعى استفاده ایران از انرژى هسته اى» چیست؟

پاسخ :
ما بارها گفته ایم که اسلام با هر گونه سلاح کشتار جمعى از جمله بمب اتم مخالف است و آن را جنایتى بزرگ بر ضدّ بشریت مى داند، ولى استفاده صلح آمیز از این منبع انرژى مهمّ خدادادى براى همه فراد بشر جایز است؛ زیرا این نیروى عظیمى است که خدا در اختیار انسان قرار داده است و دولت هاى سلطه گر و انحصارطلب حق ندارند استفاده از این نیروى خداداد را به خود اختصاص داده و دیگران را محروم سازند، که این هم جنایت بزرگ دیگرى است.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.