سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ایلاء | سوال پنج

پرسش :

شخصى همسرش را ایلاء معلّق به زمان معیّنى (بیش از چهار ماه) مى کند، امّا هیچ کدام از دو امر (رجوع به وطى زوجه، یا طلاق زوجه) را انجام نمى دهد، تا آن که مدّت معیّن فوق الذکر در ایلاء سپرى مى شود. لطفاً بفرمایید: الف) آیا پس از سپرى شدن این مدّت مى تواند طلاق دهد؟ ب) اگر پس از سپرى شدن این مدّت دخول نماید، آیا کفّاره حنث یمین بر عهده او مى آید؟ ج) آیا وطى زوج به زوجه ایلاء شده در مدّت ایّام تربّص جایز است؟ آیا زوجه مى تواند در مدّت تربّص از نزدیکى امتناع کند؟

پاسخ :
الف و ب: بعد از سپرى شدن مدّت کفاره اى ندارد و مى تواند طلاق بدهد.

ج: آرى وطى جایز است؛ ولى کفّاره هم دارد و زن حقّ امتناع ندارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.