پنجشنبه، 24 مهر 1399

احکام نماز | سوال ده

پرسش :

آیا قضاى نماز پدر را باید پسر بزرگ بخواند یا دیگرى هم مى‌تواند انجام دهد؟

پاسخ :
نماز قضاى پدر تنها بر عهده پسر بزرگ خانواده (بعد از فوت پدر) است. اما اگر دیگرى هم به جا آورد، اشکال ندارد و موجب رفع تکلیف از پسر مى‌شود. پسر بزرگ نیز مى‌تواند کسى را براى خواندن نماز پدر اجیر کند.

اگر پدر وصیت کند که از ثلث مالش براى قضاى نماز او اجیر بگیرند، پس از خواندن اجیر، قضاى نماز از عهده پسر بزرگ ساقط مى‌شود.

منبع: رساله دانشجویی (پرسش‌ها و پاسخ‌های دانشجویی)، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی (دام ظله)، قم: بیان روشن، 1393.