پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد سفته حسن انجام کار

پرسش :

درسال 90 سفته ای به مبلغ 10میلیون تومان با سررسید مرداد ماه 91مربوط به متعهد (ویزیتور) را ظهر نویسی کردم، بدون نوشتن سپرده حسن انجام کار، پس از اتمام کار متعهد (شرکت قرارداد ارایه نمی کرد) از مدیر شرکت درخواست استرداد سفته کردم که گفت سفته به همراه گاوصندوق شرکت به سرقت رفته و در صورت پیدا شدن عودت میدهم. الان پس از 6 سال در اسفند 96 مطالبه سفته را در شورای حل اختلاف کرده است دو شاهد از خود شرکت جهت شهادت دادن مبنی بر دادن سفته بعنوان حسن انجام کار دارم؛ امکان اثبات رابطه کارگری متعهد و خواهان را ازطریق لیست پرداخت بیمه را دارم و خواهان هیچگونه دلایلی مبنی بر طلبکاری از متعهد در زمان انجام کار ندارد. آیا قاضی میتواند از طریق شهود خواسته خواهان را رد نماید؟ ضمناً از طریق این عبارت ((اگر امضاء کننده قصد خود را اعلام نکرده و بدلیلی معلوم است که او هنگام امضاء دارنده سند بوده حتی اگر سند در وجه حامل باشد صرف امضاء او حمل بر ظهرنویسی می گردد)) آیا امکان اثبات ظهر نویسی دارم یا خیر؟ چرا که خواهان پس از سررسید در مهلت ده روزه اظهارنامه نداده و بیش از یکسال هم گذشته است؟

پاسخ :
شما می توانید دادخواست متقابل مبنی بر استرداد سفته تقدیم مرجع قضایی کنید. در سفته بایستی قید می کردید که بابت تضمین حسن انجام کار است. در صورت عدم قید صادرکننده بایستی اثبات کند که سفته بابت تضمین حسن انجام کار بوده است. برای ایشان اظهارنامه ارسال نموده و تقاضای استرداد سفته را بنمایید. شما می توانید با اثبات رابطه کارگری و ارائه لیست بیمه و اظهارنامه و نیز شهود ادعای خود را اثبات کنید. در صورت اثبات ایشان به جرم خیانت در امانت محکوم می شوند که مجازات آن حداقل یکسال حبس تعزیری است.

منبع: گروه حقوقی میزان