پنجشنبه، 24 مهر 1399

بازنشتگی در مشاغل سخت و زیان آور

پرسش :

اینجانب پرستار هستم و شاغل در بیمارستان خصوصی و شامل قانون سخت و زیان آور و مدت 8 ماه است که بازنشسته شده ام. با توجه به ماده 24 قانون کار کارفرما بایستی برای هر سال سابقه کار معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به کارگر پرداخت نماید که متاسفانه هنوز به اینجانب پرداخت نشده است. سوال بنده این است که آیا در صورت شکایت می توانم درخواست ضرر و زیان هم بنمایم و تعلق می گیرد یا خیر و دومین سوال این که با توجه به ماده 65 قانون کار مرخصی مشمولین سخت وزیان آور 5 هفته در سال می باشد که به ما 26 روز در سال تعلق می گرفت آیا می توانم درخواست بقیه مرخصی را از طریق شکایت عنوان نمایم و فایده ای دارد یا خیر؟

پاسخ :
مزایای پایان کار بایستی به ترتیبی که در قانون آمده است پرداخت شوند. برای طرح شکایت به اداره کار محل مراجعه کنید. در مورد سوال دوم بله؛ مرخصی سالیانه کارگران شاغل در کارهای سخت و زیان آور پنج هفته می باشد در این مورد به اداره کار محل مراجعه کنید در صورت لزوم هیات حل اختلاف اداره کار به این موضوع رسیدگی میکند و رای صادر می کند.

منبع: گروه حقوقی میزان