پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد ابطال تقسیم نامه زمین

پرسش :

زمینهای موروثی با تقسیم نامه عادی به وارثین تعلق گرفت. یکی از وارثین چون در استان دیگری بود، روز نگارش تقسیم نامه حضور نداشته ولی بصورت شفاهی تقسیم نامه را قبول داشته و یکسال بعد سهم الارث خود را بفروش رساند. یکی دیگر از وارثین که تقسیم نامه را امضا نموده و حتی سهم الارث خود را فروخته و یا اجاره داده، دادخواستی را به دادگاه ارائه کرد که تقسیم نامه را قبول ندارد و باید ابطال گردد. دلیل وی این است که یکی از وارثین چون تقسیم نامه را امضاء نکرده، پس طبق قانون باید ابطال گردد. آیا می شود شخصی تقسیم نامه را امضاء کند، سهم الارث خود را بفروشد و سپس دادخواست ابطال تقسیم نامه را دهد؟

پاسخ :
خیر تقسیم نامه بر این اساس باطل نمی شود و بلکه معتبر است مگر به دلایل دیگر نزد دادگاه اثبات شود که در ضمن تقسیم نامه حقی از شخصی ضایع شده است.

منبع: گروه حقوقی میزان