پنجشنبه، 24 مهر 1399

خرید و فروش خانه توسط قولنامه

پرسش :

شخص A خونه ای رو از شخص B که مالک آپارتمان بوده خریداری میکنه، و زمان نهایی آخرین پرداخت و انتقال سند، مرداد 98 تعیین میشه، حالا شخص A، یعنی خریدار اول، تصمیم داره خونه رو که در حالت قولنامه ای خرید کرده و هنوز سند قطعی به نامش انتقال داده نشده رو به شخص C که در واقع ما باشیم و خریدار دوم حساب میشیم، بفروشه، سوالی که برای بنده پیش آمده این هست که شخص A که هنوز، به طور قطعی سند به نام او نیست میتونه خونه روبه ما بفروشه؟ برای فروش باید شخص B که مالک اصلی و کسی که الان سند به نام اون هست، باید باشه؟ اصولاً نوشتن قولنامه بین ما که خریداریم و فروشنده ای که خودش هنوز سند به نامش نخورده و فقط به صورت قولنامه خانه را خریده، کار صحیحی هست از لحاظ حقوقی؟ یا میتونه مشکل ساز بشه در آینده؟

پاسخ :
بله قولنامه در صورت صحت تنظیم و امضای دو شاهد معتبر است. اما در صورت اختلاف بایستی در دادگاه اثبات شود. لذا توصیه می شود صرفاً در صورت انتقال با سند رسمی معامله نمایید.

منبع: گروه حقوقی میزان