پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد تقسیم مال

پرسش :

چند سال پیش برادر بزرگ یه خانواده ای که پدر و مادرشان فوت کرده بود از خواهر و برادرانش امضا گرفته که بجای ارث یه قطعه زمین بردارد…. ولی یه خواهری زیر 18 سال بوده امضا نکرده است آیا الان این خواهر و برادارن، میتوانند بزنند زیر این قرارداد؟ اون خواهر هنوز هم 18 سالش نشده است و لذا باید چیکار کرد؟

پاسخ :
چنانچه شرکاء مال مشاعی در مورد تقسیم تراضی کنند به شرط اینکه بین آنها محجور (کمتر از 18 سال) نباشد، به هر شکل که تراضی کنند عمل می شود ولی در غیر این صورت عملیات تقسیم با نظارت دادگاه به عمل می آید و در صورت تعدد ورثه، هریک از آن ها می‌تواند تقسیم سهم خود را از سهم سایرین از دادگاه بخواهد. تشخیص این موضوع با دادگاه است. طبق قانون این قرارداد قابل استناد نیست. تقسیم ارث بایستی با رضایت تمامی وراث باشد.

منبع: گروه حقوقی میزان