پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد ارثیه فرزندان

پرسش :

یکی از فرزندان (پسر) شخصی در دوران تحصیل که ازدواج کرده بود و زن و بچه داشت کلی هزینه از پدر خود گرفته بود. بعد از تحصیل نیز به هر بهانه ای از پدرش پول دریافت می‌کرد پدر ایشان چندین فرزند دیگر نیز دارد. لذا به دلیل اینکه به ایشان خیلی کمک مالی شده بود و در آخرین بار که مبلغ زیادی نیز به او داده شد طبق قرارداد امضا شده ای مقرر گردید که این فرزند پسر سهم خودش را از ارث بکلی دریافت کرده و هیچ گونه دخالت دیگر ندارد. (بعد از قرار نیز بسیار کمک مالی به او از طرف پدر شد). بعد از فوت پدر در وصیت نامه ای که نوشته شده بود باز هم سهمی به این فرزند داده شده بود. آیا فرزندان دیگر می توانند طبق قرارداد قبلی که او سهم خود را از ارث گرفته شکایت کنند؟ یا اظهار بدارند که اول به اندازه سهمی که به او داده اید به همه فرزندان بدهید بعد طبق وصیت نامه تقسیم شود؟ «وصیت نامه محضری شده است اما قرارداد ذکر شده به صورت دستی نوشته شده و شش نفر امضا کرده اند».

پاسخ :
بله می توان شکایت کرد چرا که بیش از سهم تعیین شده در قرار نمی توانند ادعا کنند.

منبع: گروه حقوقی میزان