پنجشنبه، 24 مهر 1399

حق و حقوق زن بعد از جدایی از همسر

پرسش :

همسر من از 8 مهر سال 97 تا اکنون از من جدا زندگی میکند. و در این مدت هیچ تماس و یا پرداختی برای من نداشته است. سوالم این است که بنده چه حق و حقوقی دارم؟ در ضمن چون من شاغلم از حقوق شوهرم بعد از فوتش برخوردار می شوم یا خیر؟

پاسخ :
از جمله حقوق زن این است که هر وقت بخواهد میتواند مهریه خود را مطالبه کند. همچنین در صورتی که ادامه زندگی و تحمل زندگی برای زن مشکل باشد میتواند از دادگاه درخواست طلاق دهد. همچنین مرد موظف هست که در صورت تمکین زن نفقه زن را تامین کند. در مورد سوال دوم در صورت فوت شوهر زن علاوه بر حق مطالبه مهریه به میزان یک چهارم از اموال مرد در صورتی که هیچ فرزند و نوه ای از مرد نباشد ارث می برد در غیر این صورت به میزان یک هشتم از اموال مرد ارث می برد.

منبع: گروه حقوقی میزان