پنجشنبه، 24 مهر 1399

فریب در ازدواج

پرسش :

من ۲ ماه است که ازدواج کرده ام و بعد آن متاسفانه متوجه شدم همسرم خود را عقیم کرده (عمل وازکتومی کرده) و هیچ توضیحی در این مورد به من نمی دهد و این موضوع خیلی آزارم می دهد چرا ایشان که می دانست من به بچه علاقه دارم اینکار را کرده، ایشان منو فریب دادن و حالا میخواهم طلاق بگیرم اولاً بخاطر فریبش دوماٌ بخاطر عقیم بودنش چون من بچه میخوام و نمی خوام رویای مادرشودن بخاطرهمسرم ازدست بدم. سوالم این است که ایا من می توانم بخاطر فریب در ازدواج و عقیم شدن همسرم ازش طلاق بگیرم؟

پاسخ :
طبق قانون “هرگاه در یکی از دو طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود. خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد”. عقیم شدن موقت قابل درمان است. در غیراینصورت و چنانچه درمان نشود می توان اقدام قانونی کرد. اعمال حق فسخ ناشی از تدلیس در ازدواج فوری می باشد. در غیر این صورت نمی توان این حق را اعمال نمود.

منبع: گروه حقوقی میزان