پنجشنبه، 24 مهر 1399

مجازات جرم اخاذی

پرسش :

شخصی قبل از ازدواج با خانمی دوست بوده است. الان از توی ماشین این آقا قولنامه خونه را دزدیده و درخواست چک و اخاذی کرده است، ایشان چه کاری می تواند بکند؟

پاسخ :
مطابق قانون هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان تا دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. رسیدگی به جرم اخاذی در صلاحیت دادگاه عمومی است و ادله اثبات می‌تواند شهادت شهود یا ایمیل یا اس.ام.اس یا اقرار خود مرتکب باشد. شکایت کیفری را برای رسیدگی باید ابتداء به مرجعی بنام دادسرا برد و بعد از انجام تحقیقات در کلانتری و دادسرا، جهت رسیدگی به دادگاه فرستاده می‌شود. لذا برای طرح شکایت به دادسرایی مراجعه کنید که جرم در حوزه آن رخ داده است.

منبع: گروه حقوقی میزان