پنجشنبه، 24 مهر 1399

احکام قضایی | قصاص: سوال نوزده

پرسش :

در موارد ذیل که جرح و قتل به طور عمد یا غیرعمد توسط‍‌ یک نفر صورت مى‌پذیرد آیا حسب مورد قصاص طرف در قصاص نفس و دیه عضو در دیه نفس تداخل مى‌کند؟ الف - جرح و قتل با ضربه واحد انجام شود. ب - جرح و قتل با دو ضربه یا بیشتر انجام شود.(در این فرض ممکن است ضربات متعدد در زمان‌هاى متفرق یا متوالى انجام شود)

پاسخ :
الف - در این صورت برحسب تقاضاى اولیاى دم قصاص یا دیه انجام مى‌گردد.

ب - در این صورت ضربه‌هاى قبل از قتل موجب قصاص طرف یا دیه و ضربه آخرین که سبب کشتن شده موجب قصاص نفس یا در صورت رضایت اولیاى دم به دیه نفس تبدیل مى‌شود.

منبع: احکام قضایی بر مبنای قرآنی، محمد صادقی تهرانی، ناشر: شکرانه، قم، 1392 ش.