جمعه، 23 آبان 1399

مکاشفه یوحنا

پرسش :

منظور از مکاشفه یوحنّا چیست؟

پاسخ :
این کتاب آخرین بخش کتاب مقدس و از نظر تفسیر، دشوارترین قسمت آن است. این کتاب مانند کتاب دانیال در عهد عتیق، به شکل رؤیا و مکاشفه نوشته شده و دارای رموز پیچیده و دشواری است که نویسنده عمداً آنها را مورد استفاده قرار داده تا نااهلان از اسرار این کتاب آگاهی پیدا نکنند.

از نظر مسیحیان، این کتاب به قلم یوحنّا، شاگرد عیسی (علیه السلام)، در حدود سالهای 94 و 95 نگارش یافته است. کتاب مکاشفه، مانند رساله ی اول پطرس، در زمان سختی و ستم کشیدن مسیحیان نوشته شده است. از نظر این کتاب، تاریخ بشر نزاع پیوسته ای است بین قوم خدا از یک سو و نیروهای شرور جهان از سوی دیگر و اینکه قوم خدا برای تحمل مشکلات و گرفتاریها آماده است و نباید نومید شود؛ زیرا سرانجام بر نیروهای شرور پیروز خواهد شد. در پایان کتاب، منظر آسمان از چشم انداز شهر مقدس، یعنی اورشلیم جدید دیده می شود و اینجاست که سرانجام نصرت الهی فرا می رسد و همه ی مردم از آن برخوردار می شوند.

منبع: کلام مسیحی، توماس میشل،ترجمه ی حسن توفیقی، مرکزمطالعات وتحقیقات ادیان ومذاهب، قم،1377‏، ص 58.