جمعه، 23 آبان 1399

نحوه انتخاب پاپ

پرسش :

پاپ چگونه انتخاب می شود؟

پاسخ :
نحوه ی انتخاب پاپ به این شکل است که پانزده روز پس از رحلت پاپ قبلی، هیئت کاردینال های مقیم روم مجمعی به نام «کان کلاو» تشکیل می دهند و از بین خود یک نفر را انتخاب می کنند و او در این حال نام و لقب جدیدی اختیار می کند.

از زمان پطرس حواری تا 2006 میلادی در حدود 270 نفر در شهر روم به مسند پاپی نشسته اند.

از سال 1378 میلادی، این گونه رسم شده است که پاپ از میان کاردینال ها انتخاب شود.(1) و از سال 1523 میلادی همیشه یک نفر ایتالیایی به مقام پاپی رسیده است.(2)

از مسائل غیر متعارفی که اخیراً وقوع یافته، انتخاب پاپ ژان پل دوم اهل لهستان به سمت پاپی است [بعد از ژان پل دوم دو نفر دیگر پاپ شدند که هیچ کدام ایتالیایی نبوده اند و پاپ جدید نیز که اهل آرژانتین است بعد از استعفای پاپ قبلی انتخاب شد].

پی نوشت:
(1). در مجمع سوم لاتران که در سال 1179 برپا شد، قانون انتخاب پاپ از بین کاردینال ها به تصویت رسید.
(2). علی اصغر حکمت، تاریخ ادیان، ص 231.

منبع: مسیحیت شناسی مقایسه ای، محمد رضا زیبائی نژاد، انتشارات صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، تهران، 1384، ص 172.