جمعه، 23 آبان 1399

احکام قرآنی | استفتاء از آیت الله گلپایگانی (ره): سوال دوازده

پرسش :

انصـات و سکـوت در مـوقع تلاوت کلام الله مجیـد، واجب است یا مستحب؟ و ضمنا هتک قرآن کریـم بهر عنـوان حرام است و در ایـن عصر مرسـوم شده که در مجالـس فاتحه که قارى پشت بلندگو قرآن مى خواند، صداى آن در کوچه و خیابان مى رود و مردم در حال معامله و رفت و آمد و گفتگو مى باشند و در خـود مجلـس نیز مردم، سـرگرم خوردن چاى و قهوه و صحبت مـى باشند، خـوانـدن قرآن صـرفا جنبه اعلان دارد که اینجا مجلـس تـرحیـم است و بهره دگرى منظور نمـى گـردد. چنانچه حضرت آیت الله خود مستحضرید حال آیا ایـن نوع تلاوت، هتک حرمت نیست؟ نظر مبارک را مرقوم فرمایید.

پاسخ :
استمـاع قـرآن مستحب است و تـوجه و اتعاظ به مـواعظ الهى نیز از مستحبات موکده است و هتک بـودن قرائت قرآن در فرض مرقوم، معلوم نیست، ولى هر چه رعایت ادب و حفظ توجه مردم و تعظیـم از مجلـس قرائت قرآن مجید شود، سزاوار است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام