يکشنبه، 25 آبان 1399

احکام | اجتهاد و تقلید: سوال سه

پرسش :

آیا در مواردی می توان به حکم عقل عمل کرد و به مجتهد در مسایل احکام رجوع نکرد؟

پاسخ :
خود عقل حکم می کند که در احکام الهی باید تابع حجت شرعی بود و با عقل پرورش نیافته و غیرمتخصص نمی توان در موارد احکام دینی اظهار نظر کرد. همان طور که در هیچ مساله تخصصی دیگری نیزنمی توان بدون آشنایی عمیق با مبانی و روش های فهم آن اظهار نظر و یاعمل کرد. بنابراین اگر کسی خود مجتهد نیست باید به مجتهد اعلم مراجعه نماید.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام