يکشنبه، 25 آبان 1399

احکام | اجتهاد و تقلید: سوال ده

پرسش :

من تا به حال در مسایل اعتقادی از شخصی تقلید نکرده ام حکم اعمال گذشته من چیست؟

پاسخ :
تقلید درمسایل اعتقادی (اصول دین) جایز نیست.  تقلید در فروع دین مثل نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، امر به معروف، نهی از منکر و مسایل مربوطبه ولایت یعنی تولی و تبری و ... است و در اصول دین (توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت) باید انسان دلیل قانع کننده برای خود داشته باشد. اگرچه دلیل او برای دیگری قابل قبول نباشد. اما اعمال گذشته شما هر مقدار که مطابق نظر مرجع تقلید بوده باشد صحیح است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام