چهارشنبه، 12 آذر 1399

احکام مسایل متفرقه | سوال هفتاد و چهار

پرسش :

چگونه می توانیم مال مشتبه را تشخیص بدهیم؟

پاسخ :
هر کس در زندگی خودش دقت کند می تواند بفهمد که چه مقدار ازاموال و غذا و سایر چیزهایی که برای خوراک و پوشاک و غیره استفاده می کندحلال و کدام یک حرام است.

بنابراین آنچه یقین به حرمت آن دارد بایداجتناب کند و اما موارد مشتبهه و مشکوک آن مواردی است که یقین به حرمت نیست ولی احتمال حرمت یا مخلوط بودنش به حرام را می دهد به جهت آن که احتمال می دهد از طریق حلال کسب نشده باشد یا خمس و زکات آن پرداخت نشده باشد که پرهیز از این موارد اگر چه واجب نیست اما انسان های با تقوا از همین موارد هم پرهیز می کنند چه این که در روایتی از امام عسکری (علیه السلام) نقل شده که می فرماید پرهیزکارترین شما کسی است که ازشبهات پرهیز نماید. در هر صورت تشخیص و دقت در آن به عهده خود افراداست و به تعبیر قرآن هر کس بر نفس خود بصیر است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام