سه‌شنبه، 25 آذر 1399

احکام غصب | پرسش دو

پرسش :

در دوران دانشجویی در داروخانه یکی از دوستان کار می‌کردم و از این طریق خرج دانشگاه خود را در می‌آوردم. مخارج دانشگاه آزاد به قدری بود که گه‌گاهی با وسوسه شیطان و بدون اطلاع دوستم، مبلغی پول از صندوقدار و خانه که در اختیار من بود برمی‌داشتم. البته حساب تمامی آن پول‌ها را تا به امروز نگه داشته‌ام. زیرا فکرمی‌کردم که این مانند قرضی است که روزی باید ادا شود. الان پس از گذشت ۸ سال از آن زمان می‌خواهم این پول را برگردانم. آیا باید دوستم را از قضیه مطّلع کرده و از او حلالیّت بگیرم و یا در خفا این کار را انجام دهم و امیدوار باشم که دینی بر گردنم نمی‌ماند؟ آیا باید همان مبلغ را برگردانم و یا این که با توجه به بی‌ارزش شدن پول رایج کشور، کمی بیشتر پرداخت کنم و اگر چنین است چقدر بیشتر بپردازم؟

پاسخ :
برداشتن بدون اطلاع جایز نبوده و اگر به مقداری که برداشت کرده‌اید به صاحبش برگردانده باشید که به دستش برسد، بریءالذّمه هستید. احتیاط این است که به قیمت روز باشد.

منبع: mojtabatehrani.com