چهارشنبه، 3 دی 1399

چرا مراجع تقلید در حکم خدا اختلاف دارند؟

پرسش :

اگر حکم خدا یکی است چرا مراجع تقلید در حکم خدا اختلاف دارند؟

پاسخ :
قانون اساسی اسلام که حاوی کلیات معارف و احکام می باشد، قرآن شریف و روایات و سیره ائمه (علیهم السلام) است و بیانگر مسائل جزئی در تمامی امور می باشد. وقتی در زمان غیبت مجتهدین موظف هستند (توسط بیانات معصومین (علیهم السلام)  بر اساس طرق مشخص شده راهگشای امور دینی مردم باشند، در مسائل کلی در هیچ زمینه ای اختلافی پیش نمی آید و هیچ اختلافی هم در کلیات امور میان فقها مشاهده نشده است لکن در امور جزیی که به جمع بندی برداشتها از روایات و راویان و درایت آنان باز می گردد، اختلاف جزیی مشاهده می شود و این خلاف شرع نیست هم مجتهدان مأجور هستند و هم مقلدین آنها.

منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی